Het is een mooi vak! Webdesign

Kies je ervoor om je website zelf te bouwen of geef je dit uit handen?

Er zijn zeker goede online tools: wix, jimdo, weebly etc..die allemaal meer dan genoeg mogelijkheden bieden om tot een ‘nette’ site te komen. Dus ga je zelf aan de gang, zal ik het je zeker niet direct afraden. Hoewel, als ik zelf reviews lees over dit soort clubs, dan kan ik genoeg redenen vinden om het niet te doen. Maar dat is vooral door het oog van een webdesigner die al 20 jaar met veel passie websites realiseert voor waardevolle en mooie opdrachtgevers. Ik ben er stiekem helemaal niet blij mee dat dit soort commerciële 'opslokkers' bedacht zijn...

Je gevoel moet goed zijn bij een professionele webdesigner.

Persoonlijk zou ik adviseren om dit klusje over te laten aan een professional, tenzij je zelf enorm handig bent achter een pc, en je computer niet alleen maar gebruikt als een veredelde typemachine. Je kunt je focussen op jouw core-business en- als je een goede webdesigner hebt omarmd kan deze je ontzorgen en dat betekent dat je jouw tijd efficiënt kan gebruiken, jouw tijd is immers ook geld!

En 'tuurlijk adviseer ik het om een website te laten maken; dit is immers mijn vakgebied waarin ik mijn weg weet: Denk aan; welke software wordt er gekozen, welke plug-ins worden geïntegreerd, welke hosting partij is vertrouwd, hoe wordt de routing van je website bepaalt om deze gebruiksvriendelijk te houden voor je bezoekers en hoe wordt een site nou eigenlijk echt mooi en prettig om naar te kijken en doorheen te scrollen etc..

Bij het realiseren van een site komen zo veel aspecten kijken; Het ontwikkelen van een site heeft zelfs een  psychologische benadering nodig om te begrijpen hoe het menselijk brein reageert op het kleurgebruik, de indeling en gebruiksvriendelijkheid van een site. Om over het algoritme van Google maar niet te spreken. De manier van ‘kijken naar een site’ bepaalt mede het algoritme van Google. Marketing beïnvloed het gedrag van mensen en zo maakt het een interessant cirkeltje om steeds maar weer uit te vogelen wat een site nu een prettige en goed functionerende site maakt.

Allemaal punten die ik in de praktijk tegen kom waar doe-het-zelf-ers tegen aan lopen. Gelukkig lukt het altijd weer om dit soort scenario’s tot een succes te krijgen.

Lukt het mij altijd om ‘het beste’ te maken? Dit is wel mijn streven, maar een klus die bijna onmogelijk is. Want zodra ik klaar ben en inspiratie zoek voor een volgende opdracht, zie ik alweer andere fantastische ontwikkelingen die ik wil toepassen; Een site is nooit af. Maar door intensief samen te sparren en te werken met mijn klanten word ik zo nu en dan ook nog wel eens gewezen op opties en mogelijkheden die ik zelf nog niet bedacht had. Want ja.. het internet is een onuitputtelijke bron van content.

Ik kan er niet over uitgepraat raken, want ik vind het mooi! Mooi om mooie dingen te maken en klanten blij te maken met het eindresultaat! Het is een mooi vak!

Dus mocht je overwegen een site te realiseren, dan weet ik nog wel iemand die je wellicht op weg kan helpen ;).
Ik doe het namelijk graag!

groetjes,